Cannabis, de fontein van de jeugd

Ja, ik weet het nu klink ik echt als een verkoopster ;)

Daar gelaten dat ik in mijn carrière als ‘jobhopper’ (niet expres) meerdere baantjes heb gehad als verkoopster, (aka venter/vertegenwoordigster) dus ik best weet hoe ik mensen iets moet verkopen, zal ik u verzekeren dat dit geen verkooppraatje is voordat ik u ga vertellen hoe fan-tas-tisch goed u er uit gaat zien van de Cannabis oliën! (sorry, kon het niet laten..)

Nee nu even serieus, het is ook heel goed te zien aan mensen die heel hun leven Cannabis gebruiken want die zien er toch nog best fris uit zodra ze uit hun Wiet-damp stappen, na een ‘Cannabis sessie’..

Ik zelf ben 45 jaar, gebruik nu al bijna 30 jaar Cannabis (af en aan) en natuurlijk zie ik er niet meer uit als dat jonge chickie van vroega..(duh, zie je me al lopen met een super hoge kuif van een halve bus haarlak haha) maar mensen schatten me altijd jonger (behalve toen ik jong was, toen zag ik er juist volwassener uit, dat terzijde). Natuurlijk komt dat ook door het feit dat ik mijn hele leven haast alleen maar jus d’orange heb gedronken maar het valt me eigenlijk ook op dat de meeste cannabis gebruikers die ik ken het zelfde ‘probleem’ kennen. Heb ik eens goed uitgezocht hoe dat nou zo precies komt (samen met google):

 • Cannabis houdt de hersenen jong en gezond.

Onderzoek heeft aangetoond dat cannabinoïden de progressie van dementie vertragen en dat cannabis een veelbelovend medicijn is in de strijd tegen Alzheimer.

 • Sterkere botten en gewrichten.

Onderzoek heeft aangetoond dat cannabis het herstel van gebroken botten versnelt en dat het botontkalking (osteoporose) tegen gaat.

Dus de kans is groter dat we weer op staan na een val op de heup bijvoorbeeld en we toch een iets ‘rechter’ postuur hebben.

Want ook de gewrichten die worden belast met Artritis bv worden door Cannabis goed verzorgd door haar ontstekingsremmende werking  en de verbeterende werking van het immuunsysteem.

 • Beter liefdes leven

Met sterkere botten heb je vanzelfsprekend ook een beter liefdes leven lijkt me (kamasutra ;)) maar dat is niet alleen de reden dat Cannabis het liefdesleven positief beïnvloedt. Cannabis is ook een bekend afrodisiacum dat vooral bij vrouwen heel veel teweeg kan brengen. En dat heeft niet alleen van invloed tussen de benen maar ook tussen de oren want Cannabis versterkt de intimiteit en de liefdes band tussen partners.

Blowers kennen ook vaak geen huiselijk geweld (behalve als er alcohol bij komt of andere gekke mixen)

 • Geen stress met cannabis

Er is geen betere remedie tegen stress dan een dagelijkse portie THC, dat weet iedere cannabisliefhebber. Wetenschappers geloven dat dat komt doordat het functioneren van lichaamseigen cannabinoïden herstelt.

 • Mooiere huid

Een mooie huid zal iedereen aanspreken. Antioxidanten in cannabis blokkeren mogelijk schadelijke deeltjes die de huid verouderen. De ontstekingsremmende eigenschappen van THC verlichten ook de gevolgen van huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Maar evengoed  is Wietolie nemen/ smeren of spacecake eten sowieso veel beter en gezonder. (als je graag een perzikhuidje wilt.)

Het roken (blowen) van cannabis is echter geen goed idee voor de huid, dat zou de veroudering van de huid juist versnellen in theorie. Maar in de praktijk zie ik zelfs dat de blowers er ook best jong uitzien..Dus ik denk dat de Cannabis zo goed is voor de huid dat het zelfs de veroudering, wat veroorzaakt wordt door rook, in grote maten elimineert!

 • Creatiever

Creativiteit houdt ieder mens toch tot een zekere hoogte jong

Dat Cannabis mensen creatiever maakt, dat vermoedden we al maar is dus ook aangetoond, en niet alleen door alle mooie muziek van ‘bekende wiet gebruikers'(MR hendrix bv) en mooie /creatieve verhalen van coffeeshopbezoekers. Wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat het de activiteit in de frontale kwab in onze hersenen vergroot.

 • Betere nachtrust

Indica wietolie druppelen (Sativa ook wel hoor, ik zelf kan heerlijk slapen met beide) voor het slapen gaan, zorgt ervoor dat je langer en dieper slaapt en dus meer uitgerust wakker wordt.

 • Meer lachen

Cannabis stimuleert die delen van de hersenen die geassocieerd zijn met lachen. En een goede lachsessie verlaagd de hoeveelheid stresshormonen in het lichaam terwijl het juist immuun cellen vermeerderd waardoor je minder vatbaar voor ziektes wordt.

 • Een beter gewicht

Ondanks de vreetkick die je kunt krijgen met Cannabis gebruik, hebben studies toch aangetoond dat cannabis goed is voor de lijn. Cannabisgebruikers hebben vaker dan andere een gezond lichaamsgewicht en THC voorkomt mogelijk ook gewichts- en massatoename.

 • Minder pijn

Niet alleen door een beter gewicht maar ook doordat mensen minder pijn hebben zien cannabis gebruikers er jonger uit . cannabis verlicht vele soorten pijn en dus ook het leven. En doordat je minder pijn hebt vertrek je je gezicht ook minder en dus krijg je ook minder snel rimpels, voeg ik er nog even zelf snel aan toe..

 • Cannabis stopt de groei van zwellingen

Laboratoriumtesten hebben aangetoond dat stoffen in Cannabis (CBD)  kankercellen kunnen doden en doet vele gezwellen slinken (goed en of kwaadaardig). Daarnaast is cannabis een hele goede verlichter van de bijwerkingen van reguliere kankerbehandelingen en versterkt het het immuunsysteem.

Maar het kan ook de groei stagneren van kinderen die er  te jong en of onverantwoordelijk mee zijn begonnen te experimenteren. Daarmee is ook gelijk gezegd dat je de kracht van Cannabis moet respecteren.

Cannabis zelf leert ons dus dat onze echte kracht van binnen ligt hoe jong of oud je er ook uit ziet.

CBN bijvoorbeeld, heeft genoeg pijnstillende krachten ondanks het oude ‘wiet’ is en het er niet meer zo fris uit ziet(oude wiet roest niet ;)). Je gaat er misschien niet van vliegen maar soms is het veel beter om met je benen op de grond te blijven.

In ieder geval: Jong en oud.. Onze ‘joints'(gewrichten) blijven goed gesmeerd met cannabis (olie) En anders steek je er gewoon nog eentje op! ;p

Zensemilla

#gerijptekaasheeftveelmeersmaak